english nederlands

GADGETS

Klik op de vlinder om het scherm te vergroten

Beste bezoekers,

Ik heb de volgende algoritmes bedacht om bepaalde onderwerpen van de muzieklessen op een speelse manier aan te kunnen bieden. Helaas werken ze momenteel alleen op een computer met een toetsenbord en een groot beeldscherm. Verwacht niet teveel van mijn programmeer kwaliteiten! Deze pagina zal verder ook worden gebruikt om andere specifieke lesonderwerpen te delen met mijn leerlingen. Veel plezier!

TempoTestertempotester
Deze leuke app test jouw gevoel voor ritme. Goede muzikanten zouden hier goed moeten scoren. Probeer een rechte lijn te creeren door middel van het indrukken van een willekeurige toets van het toetsenbord. (dit werkt niet op een touchscreen, helaas.) Een langzaam tempo is het moeilijkst! Succes!
ChordSliderchordslider
Deze gitaarnek onthult de geheimen van de relaties tussen toonladders en akkoorden waar veel gitaristen naar op zoek zijn. Speel er eens een tijdje mee en wie weet ga je ineens begrijpen hoe de hele muziektheorie in elkaar zit.
PrimaVistaprimavista
Leer supersnel noten lezen met deze fantastische app! Sommige van mijn leerlingen hebben een echte voorsprong behaald met noten lezen doordat ze hiermee hebben geoefend. Let op! Gebruik je laptop of je reguliere computer weer, want ik ben helaas nog steeds geen Steve Jobs!


Graag gedaan en veel plezier!

Donnie


Extra Stuff :

Diatonic Scale Positions
Hierbij de vijf diatonische toonladders voor gitaar. Klik hier en leer ze allemaal! Het maakt niet uit welke stijl muziek je speelt. Je kunt ze altijd goed gebruiken! Print ze hier ook uit als PDF.