english nederlands

OVER DONNIE

Klik op de vlinder om het scherm te vergroten

DONNIE DUVALL (USA) IS EEN ERVAREN PODIUM MUSICUS, SESSIE MUZIKANT, COMPONIST EN GEDIPLOMEERD DOCENT.

Donnie begon zijn carriere als muzikant in de punkrock scene van de jaren '80 in Richmond Virginia, USA. Later is hij in dezelfde stad ook afgestudeerd als muziekdocent, performer (klassiek en jazz) en componist aan het conservatorium (VCU, 1993). Hier studeerde hij ook klassiek gitaar en pedagogiek onder leiding van mentor John Patykula. Daarnaast kwam hij in aanraking met grote namen op gitaar gebied zoals Duck Baker, John Jackson, David Russell, Jesus Silva en John Scofield.

In 1993 emigreerde Donnie naar Nederland en begon een Engelstalige praktijk voor gitaar in Eindhoven. Later heeft hij ook les gegeven bij het CKE in Eindhoven, Gehannes Bandcoaching, Kunstkwartier in Helmond en Opmaat in Vlaardingen. Inmiddels is hij medeoprichter van Muziek aan de Waterweg en Lowland Villa. Voormalig leerlingen van Donnie hebben zich ondertussen ook ontwikkeld tot professionele muzikanten. Zij spelen onder andere bij Stef Bos, Eefje de Visser, Wolfskop, Dotan, Diggy Dex en Kenny B.

Donnie heeft zijn eigen podium carriere voortgezet in de vorm van deelname aan diverse internationale muziek projecten, waarin hij onder andere samenwerkte met topartiesten zoals Minyeshu Kifle, Dilaver Goktas, Rei Satoshi, Izaline Callister en Oleg Fateev. Zijn composities en arrangementen zijn o.a. uitgevoerd door het Metropool Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Euregio Orkest en the New Cool Collective.Lessen, workshops en groepen van Donnie DuVall kenmerken zich door een enorme diversiteit. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om vrijwel alle soorten muziek te spelen die zij graag zouden willen. Improvisatie en het maken van eigen muziek worden ook gestimuleerd. Naast hard werken, innovatie en streven naar kwaliteit, spelen ook filosofie en humor een grote rol tijdens de begeleiding.

Wellicht ten overvloede, Donnie spreekt vloeiend Nederlands.

Meer informatie over de lessen en workshops vindt u HIER.